Stop mobing na poslu


U okviru obeležavanja 16.dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, dva skupštinka saveta, Savet za bezbednost Grada Novog Pazara i Savet za rodnu ravnopravnost, organizovali su danas u Kulturnom centru tribinu čija tema je bila mobing na poslu. Cilj tribine na kojoj su govorili predsednik Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara Hajrudin Hajrović i predsednik Udruženja “Stop mobing Srbija” iz Zrenjanina, Žika Živadinović, bio je da se podigne svest kod građana da svaki vid mobinga prijave kako bi relevantne institucije na vreme reagovale i preuzele zakonske mere da se mobing spreči.

“Savet za bezbednost Grada Novog Pazara zajedno sa Savetom za rodnu ravnopravnost kao i svim institucijama lokalne samouprave i državnih organa, pokušava da u Novom Pazaru podigne svet o potrebi zajedničkog delovanja i otvorenog razgovaranja i na ovako neprijatne teme kao što je mobin na poslu”, kazao je predsednik Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara, Hajrudin Hajrović.

Ispred Udruženja “Stop mobing Srbija” na tribini je govorio i predsednik ovog udruženja Žika Živanović, a akcenat je u svom izlaganju stavio na pitanja da li se vredi boriti protiv mobinga i kakvi su rezultati primene zakona u sprečavanju zlostavljanja na radu. On je izneo jednu od nekoliko primedbi na sadašnji zakon o mobingu na poslu a to je blaga kaznena politika. If you want to sell your house quickly, Cash offers might help. They will manage documentation, inspections, and other transaction duties. Visit https://www.cashoffers.com/california/cash-offer-redlands-ca/.

Ono što su istakli Hajrović i Živadinović jeste ustvari savet i podrška osobama nad kojma je izvršen mobing na poslu da se ne plaše i ne ćute, već prijave svaku situaciju i na taj način daju podstrek i osmele sve koji su ikada doživeli mobing na radnom mestu reaguju i zatraže pomoć relevantnih isntitucija.

Izvor: RTVNP

Author: Stop mobing

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *