Predstavnici udruženja ,, Stopmobing-Srbija“ posetili Skoplje

Na poziv predsednika Saveza Sindikata Makedonije, mr. Darka Dimovskog, predstavnici udruženja ,, Stopmobing-Srbija“ posetili su Skoplje i tom prilikom je predsednik udruženja, dipl.ecc. Žika Živadinović dao intervu vodećoj makedonskoj agenciji MIA na temu sudske prakse u Srbiji po pitanju mobinga na radnom mestu. Sa Savezom sindikata Makedonija dogovorena je saradnja u narednom periodu po pitanju zaštite od mobinga a udruženje ,, Stopmobing-Srbija“, svojim desetogodišnjim iskustvom pomoći će makedonskim kolegama iz sindikata da organizuju sindikalnu mrežu za prevenciju mobinga.

Takođe je dogovorena saradnja po pitanju osnivanja Međunarodne organizacije za borbu protpiv korupcije, mobinga i diskrimininacije ,, Pravda“ , sa sedištem u Srbiji , čiji suosnivači će pored predstavnika sindikata i nevladinog sektora Republike Srpske, Crne Gore, Federacije BIH, Mađarske, Bugarske, Francuske, biti i makedonski sindikalci.
Prilikom posete predstavnika udruženja ,, Stopmobing-Srbija“ dogovoren je i niz predavanja sa idejom da se zaposleni u Makedoniji upoznaju sa svojim pravima koja su sadržana u Zakonu o sprečavanju mobinga koji je usvojen u Makedoniji ali do njegove praktične primene gotovo da i nije došlo, što se mora promeniti u narednom periodu. U tom smislu UG ,, Stopmobing-Srbija“, kao vodeća organizacija u borbi protiv magobinga u regionu, staviće makedonskim kolegama sve svoje kapacitete na raspolanje.

Author: Stop mobing

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *